Romania
M.T.R. – Munca Tineretului Roman, aurita
M.T.R. – Munca Tineretului Roman, argintata
Munca Tineretului Roman – Pentru Sport
Insigna de comandant F.R.N.
Frontul Renasterii Nationale 1939 – medalion
F.R.N. – Frontul Renasterii Nationale – Insemn de butoniera
Medalion „Straja tarii”
Medalion „Straja tarii”
Frontul Renasterii Nationale, insigna ovala mare
Frontul Renasterii Nationale – insigna, diam. 25,4 mm
FRN – Insemn butoniera
FRN – Insemn butoniera
Straja tarii – Nasture plastic cu stema metalica, diam. 21,7 mm
Straja tarii – Inel cravata
Primarul judetului Cluj, dr. Coriolan Tataru, in uniforma F.R.N., decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de comandor, Ordinul Coroana Romaniei in grad de Mare Ofiter si Ordinul Meritul Cultural in grad de cavaler 1.
Insemn butoniera – Munca si Voe Buna – a fost un program dezvoltat de Mihai Ralea la sfârșitul anilor 1930. Acest program, rămas în mare parte la stadiul de proiect, a constituit prima încercare de organizare a odihnei muncitorilor în România. Programul datează din vara anului 1938 când, printr-un Jurnal al Consiliului de Miniștri, s-a autorizat dezvoltarea unei acțiuni de organizare a timpului liber al muncitorului sub această denumire. Această mișcare avea începuturi mai îndepărtate, fiind una din ideile mari care, după reglementarea duratei muncii, a animat Biroul și Conferința internațională a Muncii de la Geneva. Încă din 1924, Conferința a adoptat o recomandare, care tindea la instaurarea câtorva principii generale și internaționale pentru organizarea timpului liber al muncitorului, ca o completare a reformei sociale adoptate prin reglementarea duratei muncii. Termenul folosit în epocă pentru organizarea recreerii era acela de „colonii de vară”, susținute din banii Ministerului Muncii. Într-un articol scris de Stavri Cunescu, secretar de stat în Ministerul Muncii, sub ministeriatul lui Mihai Ralea, se preciza că „Aceste colonii sunt organizate regulat în timpul lunilor de vară pentru ucenicii și ucenicele din ateliere și fabrici cari au nevoie de odihnă și refacere.[…] Ei găsesc acolo nu numai aerul liber și supraalimentația trebuitoare, dar și jocuri, cântece și o educație strajereasca”.
Rumänische Volksdeutsche Verein -Insigna asociatiei etnicilor germani din Romania
Fascia Nationala Romana (1921-1923), formatiune politica extremista,fondata la Turnu-Severin, dupa modelul italian din anii ’20 – insigna
Fascia Nationala Romana (1921-1923), formatiune politica extremista,fondata la Turnu-Severin, dupa modelul italian din anii ’20 – insemn de butoniera
Fascia Nationala Romana (1921-1923), formatiune politica extremista,fondata la Turnu-Severin, dupa modelul italian din anii ’20 – pin
Fascia Nationala Romana – medalion
Blocul Partidelor Democrate 1946 – Format din Partidul Comunist Roman, Partidul Social Democrat Roman, Frontul Plugarilor, Comitetul Democrat Evreiesc, P.N.L.- Tatarascu, P.N.T. – Anton Alexandrescu. Aceasta alianta pro-comunista, in urma fraudarii alegerilor si pe fondul influentelor Sovietice au „castigat” alegerile din Romania cu 68%, urmarea fiind 42 de ani de dictatura comunista. Marime mare.
Blocul Partidelor Democrate 1946 – Marime mijlocie
Blocul Partidelor Democrate 1946 – marime mica
Uniunea Tineretului Muncitoresc, anii 1950
Liga Poporului / Partidil Poporului – Partid infiintat de Maresalul Alexandru Averescu in 1918 (Liga Poporului) care in 1920 se transforma in Partidul Poporului.
Pafta a F.R.N.
Catarama de curea „Straja Tarii”
Catarama Pregatire Premilitara
Insemn Pregatire Premilitara
Sindicatul National „Avram Iancu” – Brasov 1931
Asociatia de prietenie romano-sovietica 15 ani de activitate
Distins cu diploma de onoare a CC al UTM
Instructor AVSAP (Asociatia Voluntara pentru Sprijinirea Apararii Patriei) – R.P.R. – In anul 1952, printr-un decret al Prezidiului Marii Adunari Nationale, a luat nastere Asociatia Voluntara pentru Sprijinirea Apararii Patriei (aflata in subordinea Consiliului de Ministri), organizatie paramilitara de masa, in care putea activa, pe baza de voluntariat, orice cetatean al RPR care implinise varsta de 16 ani. Asociatia a fost constituita dupa modelul Asociatiei Voluntare Unionale pentru Sprijinirea Armatei, Aviatiei si Flotei-DOSAAF din URSS (fondata in 1927). Membrii asociatiei erau pregatiti pentru a deveni cadre calificate in agricultura si industrie, dar si pentru a fi gata in orice moment sa apere cu arma in mana republica populara. Noua organizatie era chemata sa-si aduca contributia la pregatirea populatiei, necuprinsa la momentul respectiv in cadrul fortelor armate. Prima organizatie AVSAP a fost infiintata la 28 mai 1953 la Atelierele Grivita Rosie din Bucuresti si era compusa din 400 de muncitori (in 1961, numarul salariatilor membri ai AVSAP crescuse la 4.500). Din punct de vedere organizatoric, AVSAP-ul avea, la nivel national, un Comitet Organizatoric Central, iar la nivel local – comitete organizatorice regionale, raionale, orasenesti si organizatii de baza (fabrici si uzine, GAC-uri, GAS-uri, SMT-uri). Aceste structuri erau conduse de ofiteri activi ai MFA, activisti salarizati si voluntari (pregatiti in scolile centrale ale Comitetului Central Organizatoric), care se ocupau de organizare, agitatie si propaganda (intalniri intre membri AVSAP si sportivi fruntasi, veterani de razboi, aviatori; proiectii cinematografice; concursuri; excursii la locurile istorice etc.). Organele de conducere erau alese, dupa modelul partidului unic, de jos in sus, prin vot deschis. Sporturile care se parcticau sub egida AVSAP erau: parasutismul, planorismul, aeromodelismul (erau practicate in scolile de aviatie ale organizatiei), navomodelismul, poliatlonul nautic, tirul, schiul si calaria. La intrarea in AVSAP, voluntarii primeau un carnet de membru, de culoare albastra, cu o insigna si erau datori sa plateasca o cotizatie modica lunara. Ei erau intiati in diferite discipline militare, tehnico-militare, de aviatie si marina, in cadrul numeroaselor cursuri, cluburi si cercuri de conducatori si mecanici auto, de motociclisti si tractoristi, de transmisiuni (o serie intreaga de radiocluburi de radioamatori infiintate in anii ’50 au continuat sa functioneze si dupa 1989), de constructori de poduri si drumuri.
Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania – 25 de ani de activitate
Semicentenarul Uniunii Tineretului Comunist 1922-1972
Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania
No comments to display